رئیس پلیس فتای پایتخت ضمن تشریخ برخی شیوههای کلاهبرداری این افراد افزود: «ممکن است افراد سودجو با حضور در کافینتها و یافتن افراد سالمند و ناآشنا به خریدهای آنلاین اقدام به سوءاستفاده از اطلاعات هویتی و کارتبانکی آنان کنند. در این خصوص لازم است شهروندان از اعتماد به افراد غریبه پرهیز کنند.»
این مقام انتظامی از شناسایی متهم خبر داد و گفت: «باتوجه به اظهارات شاکی و اقدامات فنی و مهندسی کارشناسان پلیس فتا کلاهبردار شناسایی شد.»
در ادامه پس از مدتی اطلاعات متقاضی ثبت میشود. البته این افراد سودجو بر این نکته تاکید میکردند این فرآیند باید قبل از آغاز قرعهکشی انجام شود. حتی در یک مورد یکی از این کلاهبرداران تقاضای دریافت مبلغ ۵۰میلیونتومان در ازای برنده شدن قطعی در قرعهکشی کرده بود.
در ادامه به بررسی جزییات بیشتری درباره کلاهبرداریهای مرسوم در این حوزه میپردازیم.
وی افزود: «متهم ابتدا منکر هرگونه بزه انتسابی شد ولی پس از مشاهده ادله و مستندات جمعآوریشده لب به اعتراف گشود و ضمن ابراز پشیمانی، انگیزه خود از این اقدام را باتوجه به حجم تقاضای بالا برای قرعهکشی شرکتهای خودروسازی در کشور، کسب درآمد سریع و آسان بیان کرد.»
در این زمینه سرهنگ داود معظمیگودرزی، رئیس پلیس فتای پایتخت باتوجه به انتشار اخباری درخصوص تصمیم جدید وزارت صمت درباره فعالیت سامانه یکپارچه فروش خودرو و تصمیم به حذف قرعهکشی برای فروش برخی محصولات شرکتهای خودروسازی اعلام کرد: «بهتازگی در برخی موارد مشاهده شده است افراد سودجو و فرصتطلب در فضای مجازی که از هر بهانهای برای کلاهبرداری از مردم سوءاستفاده میکنند، در این زمینه فعالیت میکنند که البته گزارشهای آن به پلیس فتا واصل و به سرعت نیز با آن برخورد شده است. اما شهروندان باید نسبتبه این اقدامات هوشیار باشند.»
معظمیگودرزی بیان کرد: «همچنین در مواردی مشاهده میشود که کلاهبرداران ادعا میکنند، لینکهای کمکی برای ثبتنام خودرو را در اختیار دارند، غافل از اینکه این سایتها صفحات فیشینگ بوده و اطلاعات هویتی و کارتبانکی شهروندان را بهسرقت میبرند. از اینرو به شهروندان هشدار میدهم که نخست از بازکردن چنین لینکهایی پرهیز کنند و دوم؛ حتما نشانی سامانههای خریدوفروش را با آنچه در رسانههای رسمی اعلام شده است، تطبیق دهند.»
وی با بیان اینکه مجرمان سایبری در این روش ادعاهای مختلفی را مطرح میکنند که البته تمام آنها کذب است، ادامه داد: «ازجمله این موارد میتوان به ادعاهایی مانند ثبتنام کاربران با تضمین برندهشدن در قرعهکشی، ثبتنام و دریافت فوری خودرو، ثبتنام در سایت بدون قطعی و اختلال و … اشاره کرد. در تمام این روشها هدف این افراد کلاهبرداری و سودجویی است. بنابراین اگر شهروندان با تبلیغات یا پیامهایی از ان دست مواجه شدند که در آنها چنین وعدههایی داده شده بود، توجهی نکنند، چراکه این موارد منجر به تخلیه موجودی حساب بانکی یا سوءاستفاده از اطلاعات آنان خواهد شد.»
رئیس پلیس فتای تهران بزرگ از شهروندان خواست هرگونه اخبار مربوط به خریدوفروش و ثبتنام خودرو را در رسانههای معتبر کشور و همچنین سایت رسمی شرکتهای خودروسازی و وزارت صمت جستوجو کنند و از اعتماد به افراد غریبه و لینکهای ناشناس بپرهیزند. همچنین سایت پلیس فتا فراجا به نشانی الکترونیکی «www.cyberpolice.ir» آماده دریافت گزارشهای مردمی است. مرکز فوریت سایبری بهشماره «096380» نیز به صورت شبانهروزی آماده پاسخگویی به سوالات شهروندان در سراسر کشور است.