بر این اساس، نمادهای ایرانخودرو، سایپا، گسترش سرمایهگذاری ایرانخودرو، ایرانخودرودیزل، گروه بهمن، کرمانخودرو و زامیاد مثبت بودند. همچنین روز چهارشنبه در گروه خودرویی طی ۹ هزار نوبت معاملاتی ۴۰۱ میلیون سهم به ارزش ۱۱۵میلیارد تومان مورد معامله قرار گرفت که نسبتبه روز سهشنبه با رشد روبهرو بود. ارزش بازار گروه خودرویی تا پایان معاملات روز چهاروشنبه بالغبر ۱۹۶هزار میلیارد تومان شد.
بورس مثبت شد
روز دوشنبه و در جریان معاملات بازار سهام، شاخص کل بورس با رشد ۷.۰۳۴ واحدی در محدوده یک میلیون و ۹۹۸ هزار واحد قرار گرفت. شاخصکل هموزن نیز بارشد ۶۹۳واحدی در محدوده ۶۳۳هزار واحد ایستاد. در این بازار هم ۵.۷میلیارد ورقه سهم به ارزش بیشاز ۵.۱هزار میلیارد تومان معامله شد.
شاخص فرابورس نیز با رشد ۱۱واحدی در محدوده ۲۰هزار واحدی قرار گرفت. در فرابورس نیز ۳.۹میلیارد ورقه اوراق بهادار به ارزش بیشاز ۸هزار میلیارد تومان دادوستد شد.
کارشناسان بازار سهام اعتقاد دارند اقدام روزهای گذشته نهادهای سیاستگزار بازار سرمایه برای گسترش استفاده از ابزارهای مرسوم کنترل ریسک و نیز جلوگیری از یکطرفه شدن بازار اتفاق بسیار مثبتی است که به ایجاد اطمینان و کاهش ریسک بازار بهویژه در شرایط فعلی منجر خواهد شد.
در همه جای دنیا وقتی بازار سهام دچار نوسان میشود، برنامههای حمایتی در دستور کار قرار میگیرد اما این حمایت باید در صنایع مستعد رشد و به صورت پایدار رخ دهد. این حمایتها باید با نگاهی بلندمدت و برای بهبود وضع سودآوری شرکتها اعمال شود چون این امر میتواند بر روند کلی بازار تاثیرگذار باشد.
ازسویدیگر تاثیر اقدامات جدید حمایتی بانک مرکزی و سازمان بورس از بازار سهام و سهامداران خرد مثبت است و تاثیر این اتفاقات بر بهبود روند بازار را نمیتوان کتمان کرد. البته در صورت ایجاد جذابیت در آینده صنایع، دیگر به تامین نقدینگی برای تغییر روند بازار نیازی نیست زیرا در این حالت سرمایهگذاران به صورت خودجوش در بورس سرمایهگذاری میکنند.
اگر هدف فعالان بازار و نیز سیاستگزاران بهبود وضعیت اقتصادی و نیز سودآوری واقعی شرکتها است که باید این مساله را از طریق مقابله با قیمتگذاری دستوری، کاهش هزینه تولید در همه صنایع، حمایت تک نرخی شدن ارز و آزاد شدن زمینه تجارت و صادرات پیگیری کنند. مجموع این عوامل در کنار یکدیگر روند بازار سرمایه را تغییر داده و روزهای روشنی را در این بازار رقم خواهد زد.