اخذ استاندارد ایمنی عابر پیاده برای دنا پس از رانا
معاون تحقیقات، طراحی و تکوین محصول ایرانخودرو با بیان اینکه در ماه گذشته، ایرانخودرو موفق شده بود با ارتقای سطح ایمنی و کیفی خودرو رانای سال، تاییدیه ایمنی عابر پیاده را برای این محصول دریافت کند، گفت: «پس از گذشت یک ماه، خودرو دنا پلاس، محصول دیگری است که توانسته با تغییرات اعمالشده و با تحلیلهای مهندسی، الزامات این استاندارد را برآورده کند.» وی تصریح کرد: «بیش از این، استاندارد ایمنی عابرپیاده به دلیل تحریم به حالت تعلیق درآمده بود، ولی با تلاشهای گسترده و بهروزآوری دانش و بررسیهای محاسباتی و بعد از تغییرات اعمالشده روی دنا، این استاندارد اخذ شد.» رضاییمنش در تشریح این استاندارد گفت: «استاندارد ایمنی عابرپیاده ECE R127، شبیهسازی تصادف خودرو با عابر پیاده با سرعت ۴۰ کیلومتر بر ساعت است که در این آزمون، برخورد سر با نقاط مختلف در موتور و برخورد پا با نقاط مختلف سپر، شبیهسازی میشود و مورد آزمون عملیاتی قرار میگیرد که نیروها و ضربههای وارده به عابر پیاده نباید از حدود تعیین شده در استاندارد تجاوز کند تا سبب آسیب دیدن عابر پیاده نشود.»
تغییرات اعمالشده بر مبنای تحلیلهای مهندسی
برای کسب استاندارد عابر پیاده، در نظر گرفتن اصولی براساس تحلیلهای مهندسی در طراحی اولیه خودرو یا اعمال تغییراتی در نسلهای جدید خودروها لازم است. برای مثال ارتفاع لبه پایینی سپر جلو باید بهشکلی در نظر گرفته شود که بهمچ پای عابر برخورد نکند. ارتفاع پلاک نیز باید بهشکلی تنظیم شود که برخوردی با زانو نداشته باشد. ارتفاع و نرمی جلوپنجره نیز باید بهنحوی باشد که منجر به شکست لگن عابر پیاده نشود. محدوده روی درپوش موتور نیز که محل ضربه سر است، باید کاملا منعطف طراحی شود. همچنین لازم است؛ فاصله 10سانتیمتری موتور تا کاپوت رعایت شود تا برخورد سر عابر با کاپوت، برخورد با جسم سخت نباشد و سبب جراحت و آسیب جدی نشود. بر همین اساس، در محفظه موتور اصلاحات زیادی برای پاسکردن تست تصادف با عابرپیاده و اخذ تاییدیه E mark از بازرسان و نمایندگان قانونی مرجع صدور تاییدیه E mark انجام شده است. در این آزمون که دارای دو بخش اصلی ضربههای سروپاست، برخورد سرعابر پیاده با نقاط مختلف در موتور و برخورد پای عابر پیاده با نقاط مختلف سپر خودرو، شبیهسازی شده است و مورد آزمون قرار میگیرد که باید نیروها و ضربههای واردشده به سروپای عابر پیاده، در محدودههای مجاز تعیینشده قرار گیرند.
به گزارش «اخبار خودرو»،پس از دریافت استاندارد ایمنی عابرپیاده برای تارا و راناپلاس، این بار محصول دنای گروه صنعتی ایرانخودرو این استاندارد سختگیرانه را دریافت کرد. معاون تحقیقات، طراحی و تکوین محصول گروه صنعتی ایرانخودرو در این باره گفت: «با رویکردهای نوین مدیریتی در گروه صنعتی ایرانخودرو، گامهای توسعه، استانداردسازی و ارتقای کیفیت و ایمنی محصولات با سرعت و جدیت بیشتری دنبال میشود. بر همین اساس، پس از دو محصول تارا و راناپلاس، خودرو دنا از استاندارد سختگیرانه ایمنی عابرپیاده عبور کرد که نشان از تحول در حوزه مهندسی ایرانخودرو است.» محسن رضاییمنش افزود: «این آزمون در معتبرترین مرکز تست دنیا، برای محصول دنا نیز با موفقیت پشت سر گذاشته شده و بر اساس استاندارد اروپایی ECE R127 موردتایید قرار گرفته که مراحل فنی و قانونی صدور تاییدیه E mark آن کارسازی شده و در حال انجام است.» باتوجه به اینکه حدود ۴۰درصد مرگومیرها در تصادفات خودرویی مربوط به عابر پیاده است، این تست از اهمیت خاصی برخوردار بوده و بر همین اساس، ایرانخودرو موفق شده است با تغییرات اعمالشده بر مبنای تحلیلهای مهندسی، الزامات این استاندارد ازجمله «عدم برخورد سر عابر به خودرو در تصادفات احتمالی» را برآورده کند.
تست دناپلاس با حضور نمایندگان مرجع صدور ایمارک
رضاییمنش با بیان اینکه آزمون خودرو دنا پلاس، در یک مرکز تست معتبر اروپایی و با حضور بازرسان و نمایندگان قانونی مرجع صدور تاییدیه E mark انجام شده و مورد تایید قرار گرفته است، افزود: «مراحل فنی و قانونی صدور تاییدیه بینالمللی E mark، برای هر دو خودرو رانای سال و دناپلاس درحال انجام است.» وی ادامه داد: «ایرانخودرو به منظور رسیدن به این موفقیت و استانداردسازی محصولات، تلاشهای بسیاری را برای بهبود و ارتقای سطح ایمنی و کیفیت محصولات داشته است.» معاون تحقیقات، طراحی و تکوین محصول ایرانخودرو اظهار کرد: «پیش از اجرای این آزمونها، کارشناسان فنی ایرانخودرو، با استفاده از دانش فنی و تجارب قبلی، آنالیزها و محاسبات عددی و مهندسی متعددی را برای شبیهسازی تصادف و بررسی و بهبود عملکرد ناحیه برخورد و کاهش ضربات وارده به عابر پیاده، انجام دادهاند.» وی از برنامههای توسعهای موثر در راستای استانداردهای خودرویی در ایرانخودرو برای ارتقای محصولات خبر داد و گفت: «این برنامهها مطابق با زمانبندی سازمان ملی استاندارد ایران است و مطابق با آن اهداف برنامهریزیشده اجرایی خواهد شد.» رضاییمنش ضمن قدردانی از راهبری سازمان ملی استاندارد، گفت: «این دستاوردها حاصل تلاش مشترک بوده است و قطعا در ادامه راه تعاملات سازنده فیمابین خودروساز و سازمان ملی استاندارد میتواند به کیفیت و ایجاد تولید خودروهای مطلوب و با استاندارد کمک کرده و اعتماد بیشتر هموطنان را به محصولات خودروسازان داخلی به همراه داشته باشد.»