تحولات سیاسی؛ عاملی بر گران شدن قیمت خودرو



ریزش قیمت خودرو در بازار ایران طی یک‌ماه گذشته قابل‌توجه بوده است و این موضوع نیز ناشی ژاز واردات محدود خودروهای سواری، تصویب طرح واردات خودروهای کارکرده و تزریق بیشتر خودرو توسط خودروسازان داخلی و مونتاژی به بازار است.

بازار خودرو تحت‌تاثیر اخبار سیاسی که باعث شد قیمت دلار افزایش پیدا کند، قرار گرفته و قیمت‌ها بالا رفته است. به‌همین اساس ۵۰درصد قیمت‌هایی که اخیرا پایین آمده بود، دوباره برگشته است و خریدوفروش آنچنانی در بازار سواری‌ها وجود ندارد. این موضوع نشان از رکود در بازار و کمبود نقدینگی است. همچنین برخی خودروهای ایرانی ارزان معامله می‌شوند، اما خودروهای گران‌ همچنان در شوک و رکود هستند.

وضعیت بازارها به نحوی است که انگار در لبه تیغ هستیم و اگر درگیری و برخوردهای سیاسی رخ ندهد، بازار خودرو ما باید به سمت ارزانی و رکود حرکت کند. انتخاب رئیس‌جمهور شوک خوبی به بازار خودرو داد و قیمت‌ها نزولی شد، اما ترور و شهادت اسماعیل هنیه در کشور باعث تلاطم در بازار شد. البته احتمالا بعد از این که نتیجه حرکت سیاسی ایران مشخص شود، بازار کم کم به سمت آرامش حرکت می‌کند.

آقای پزشکیان در زمان رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری موافق واردات خودروهای کارکرده بود، اگر این تصمیم عملی و واردات خودروهای کارکرده آزاد و اجرایی شود، خیلی اتفاق خوبی در بازار خودرو رخ می‌دهد؛ در واقع زمانی‌که آیین‌نامه خودروهای کارکرده ابلاغ شد، بازار ریزش شدیدی پیدا کرد، اما کمی بعد بحث تامین ارز ازسوی بانک‌مرکزی مطرح شد و با تعللی که صورت گرفت، روند نزولی بازار ادامه نیافت.

واردات خودروهای کارکرده می‌تواند تاثیر بالایی در بازار سواری‌ها بگذارد، باعث رقابت بین شرکت‌های خودرویی شود و قیمت‌ها را سامان دهد. ازسوی‌دیگر وی معتقد است که تقاضای زیادی در بازار وجود ندارد و خودرو در کشور خیلی زیاد شده است که نشان‌دهنده افزایش عرضه و کاهش تقاضا است. این موضوع به خودی خود می‌تواند عاملی برای کاهش قیمت در صورت آرام شدن جو سیاسی فعلی شود.



منبع